lördag 9 februari 2013

ÅKIBS - FBC Ängelholm vita 5-5 (1-1, 1-3, 3-1)

Ängelholm börjar matchen med en massiv press mot oss. Det visar sig vara en bra taktik. Efter 5:02 gör FBC 1-0. Direkt efter målet fär FBC en utvisning. Det är dags att killarna visar upp sitt nya powerplay som tränades in på träningen i tisdags. Jonte visade att det är så här vi ska spela. Han sätter 1-1 6:33.
Nu är det ÅK som tar tag i matchen och FBC har blivit trötta av sitt ursinniga tempo i matchstarten. Period 1 slutar 1-1.
Period 2
Matchen svänger fram och tillbaka. 11:30 gör FBC 1-2 efter att bollen studsat lite oturligt. Detta mål fick FBC att tända till! 12:23 1-3. Men detta var inte nog. 12:57 trycker de in 1-4. Nu har vi problem, ÅK hänger inte med alls och har svårt att hantera FBC:s hårda press. Men 13:32 tröttnar Johan på detta och tar själv tag i det 2-4. Nu börjar det synas lite hopp i ögonen på killarna. Men med 6 sekunder kvar gör Ludde en onödig eftersläng- 2min utvisning. (Han fick efter den efterslängen vila resten av matchen. Så beter vi inte oss i P00.)
Period 3
En man mindre på banan visar sig bara bli början på utvisningarna. Benny och en Ängelholmare får dubbelutvisning- protest mot domslut. (onödigt...) En minut går och då får FBC en utvisning till- slag.
Nu kan vi äntligen ta fram vårt powerplay. Och Jonte levererar igen! 3-4.
Åstorp fortsätter sin press med många chanser. FBC börjar darra och tar en timeout. Efter det får Benny ytterligare en utvisning. ( Vi måste spela 5 mot 5 om vi ska vinna matcher.) FBC visar upp ett fint powerplay och gör 9:00 3-5. Nu kämpar båda lagen som aldrig förr, 12:04 gör Johan 4-5 med ett snyggt skott i X:et
13:35 tar vi timeout för att lugna ner alla och planerar att ta ut Eddie för att spela med en man mer. Det visar sig inte behövas. 13:48 sätter åter Johan 5-5! med en fin pass från Jontes klubba.
-SLUT
JA vad säger man? Ni gör en fantastisk upphämtning mot ett mycket bra Ängelholm och ingen viker ner sig. Alla kämpar för varandra och det ger resultat. Mycket bra kämpat idag.
När säsongen började skulle vi välja ut en lagkapten. Det skulle vara en som tog ansvar och kunde leda laget i alla lägen. Vi valde rätt: nr.28 Johan Jönsson!
 Jonte gör en bra match idag.
 Lagkapten!
Det var många som inte ville lämna hallen efteråt. Kan det ha varit F00 som lockade? De fick se ett taggat F00 ledda av Klara och Filippa vinna med hela 8-0! Grattis//P00 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar