onsdag 20 mars 2013

Åby IBK- Åstorp/Kvidinge IBS 5-5 (2-2,0-1,3-2)

Matchen mot Klippan visade sig bli en chock för många. Med tanke på deras placering i seriespelet samt hur vi spelade mot dem tidigare, var det nog ingen som trodde att den skulle sluta som den gjorde.
Period 1 spelar Klippan med bra press och killarna blev nog överrumplade över Klippans aktiva spel. 2.42 lyckades de skaffa sig en utvisning och Åstorp valde att spela med sin powerplayfemma vilket tyvärr inte gav någon utdelning. Klippan lyckades sätta första målet vid 4.40. 4.59 satte Klippan sitt andra mål och det var ett faktum att lagets självförtroende fick sig en törn. Killarna spelade defensivt. De slarvade med passningarna och tappade bollen vid många tillfällen.
Men som vi vet är P-00 killarna duktiga på att vända spelet snabbt. 10.15 hade Johan fått nog och satte Åstorps första mål i matchen och strax efter 11.25 satte Benny andra målet och nu stod det 2-2.
Period 2 fortsatte precis som 1:a med hög press av Klippan och det märktes att killarna underskattade Klippan och förväntade sig en lätt match. 13.04 lyckades Johan sätta sitt andra mål i matchen och nu stod det 2-3 till Åstorp.
Period 3 kvitterade Klippan och nu stod det lika igen 3-3. Åstorps gav respons direkt genom att sätta två snabba mål till och nu stod det 3-5 till Åstorp.
En minut senare satte Klippan sitt fjärde mål och det stod 4-5 till Åstorp. 14 sekunder innan matchens slut satte Klippan sitt femte mål och matchen slutade oavgjort, 5-5.

Detta var inte en av våra bättre matcher för säsongen. Jag hoppas att vi lärt oss något av den i alla fall. Det positiva var att backarna spelade som vi försökt hela säsongen, bra!