söndag 17 november 2013

Willands-ÅKIBS 2-4 (0-1,1-0,1-3)

Inför dagens match var det återigen många nya spännande formationer i vårt lag. Matchen börjar i ett lugnt tempo och Willands får en utvisning redan efter 1:30. Men  vårt powerplay ger ingen utdelning denna gången. Vi har spelövertag i hela perioden men trots 10 skott på mål dröjer det till 13:38 innan Adam Pettersson gör 0-1 efter en fin pass från Johan. 14:56 glömmer Ludde att han inte spelar hockey längre och tar bollen med handen, vilket resulterar i 2 minuters utvisning. efter det händer inte så mycket mer i den perioden. Vi spelar inte bra, många springer och tittar ner i marken och slår passningar utan adress, Skärpning!
Period 2.
Vi kör på i samma anda i denna period och nu har vissa även lagt till med att börja protestera och sura mot domaren. 6:38 kommer resultatet av detta och Adam Pettersson slår iväg bollen efter domarens signal. 2 minuters utvisning! Vi klarar av att spela med en man mindre, men precis när vi blev fulltaliga kvitterar Willands. Resten av perioden kör vi på med samma röriga spel och humöret sänks ytterligare.
Period 3
Nu måste något hända! Och vi bestämmer att gå ner på 2 femmor istället. (Tyvärr.) Det börjar lite bättre men 4:25 blir Adam utvisad för slag och Willands tar ledningen med 2-1. Det var ju inte så vi tänkte... Efter detta skärper Åstorp till sig och Eddie gör 2-2 8:20 och även 2-3 efter 12:49 nu spelar vi mycket bättre och det ger resultat. 14:52 sätter Adam Pettersson slutresultatet till 2-4.
I dag visade en del spelare precis hur man inte ska bete sig på en innebandyplan. Jag har sett många matcher i mitt liv men jag har aldrig sett en domare ändra sitt beslut! Så sluta gnäll på domaren och fokusera på spelet istället. De som blir lidande av detta beteende är era lagkamrater och jag är övertygad om att de inte gillar detta.
Nu glömmer vi denna match och laddar för Newbodycup nästa helg.
Dagens spelare/insats går till Rasmus som håller humöret uppe trots att han inte fick spela i sista perioden. Han går leende fram och tackar varenda spelare i Willands med ett  "bra spelat" Bra gjort Rasmus!