måndag 21 oktober 2013

Bromölla IBK-ÅKIBS 4-4 (2-2,1-0,1-2)

Första perioden spelade grabbarna med ett bra tempo och ett perfekt passningsspel. De tittade upp var de hade varandra och passade tillbaka precis som vi tjatat om. Efter ca 4 minuter satte Eddie 1-0. Efter det blev fler taggade och Johan satte snyggt 2-0 en minut senare. Redan nu kände jag att matchen var klar och det kändes skönt att vi skulle slippa att gå ner till två femmor. MEN så fel jag hade... ca. tio minuter in i perioden höjde Bromölla tempot och satte 1-2. 14:19 satte de även 2-2 nu var det match igen!

Andra perioden höjde Bromölla tempot återigen och vi kom på efterkälken hela tiden. Killarna blev stressade och var så ivriga att göra mål att de slarvade med passningsspelet och i kommunikationen. Grabbarna kämpar på och spelar intensivt och skapar många målchanser:) 14:59 när signalen går sätter Bromölla sitt tredje mål och perioden slutar med 3-2 till Bromölla. Detta var en period som vi alla vill glömma snarast. Det surades på domslut och på varandra. Så vinner vi inga matcher!

Tredje perioden.Nu var vi tvungna att gå ner till två femmor för att få upp tempo. Detta taggar grabbarna och Adam Pettersson kvitterar i femte minuten 3-3.
Killarna  kämpar på och de äger denna perioden då spelet ligger på motståndarnas planhalva mesta tiden. Tyvärr får vi ett bortdömt mål. Efter det har vi ett stolpskott där alla jublar, det är bara det att returen går ut och en Bromölla anfallare får tag i den och sätter säkert 4-3 12.50 och nu är det inte mycket tid kvar. Adam Pettersson tar tag i det och gör en "Adam": kvitterar igen med 4-4 och därmed slutar matchen oavgjort.
I Dagens match visar vi upp hur vi inte ska bete oss med sura miner på domare och lagkamrater. Detta beteende lämnade vi kvar i Bromölla och blickar framåt istället. Det vi tar med oss är vår kämpaglöd som vi tar fram när det behövs och ett stabilt målvaktsspel från Eddie och Andreas.
Vi tackar Bromölla IBK för en jämn och rolig match.