söndag 27 oktober 2013

P00 ÅKIBS-FBC Engelholm 4-7 (1-0,2-4,1-3)

39 sekunder in i matchen visar Åstorp att de är heta. Ängelholm får tacka sin morgonpigga målvakt för att det inte blev 1-0 direkt. De första 12 minuterna är väldigt jämna med många skott på båda målen . Men briljanta målvakter gör att 0:orna hålls. 13:50 Äntligen! Johan får hål på Ängelholms målvakt och Åstorp tar välförtjänt ledningen med 1-0.
Period 2. 19 sekunder in i andra perioden slarvar vi och Ängelholm kvitterar enkelt 1-1. Strax därpå åker Ängelholm på en utvisning och vi spelar 2 min.powerplay. Trots en man mer är det svårt att få in ett mål. Men skam den som ger sig. 6 sekunder kvar av pp lyckas Jonte sätta 2-1 till Åstorp. Tydligen vill vi inte ha ledningen utan bjuda publiken på spänning. 4:45 gör Ängelholm 2-2. 8:30 gör Ängelholm 2-3 på ett frislag. 12:30 inte ska vi väl förlora detta detta tänker killarna och med bra kämpaanda kan Johan kvittera till 3-3. Precis innan signalen lyckas Ängelholm peta in 3-4 och vi går till pausvila i
 underläge.
Period 3. Båda lagen kommer ut till spel taggade och på hugget. 2:31 gör Ängelholm 3-5. Åstorp får inte riktigt till passningsspelet och dessutom är Ängelholms försvar svårt att få hål på! 6:51 står Axel beredd och sätter klockrent 4-5 på passning från Johan. Detta tänder killarna rejält och skotten på Ängelholmsmålvakten är många. Men han tar allt! I all iver att göra mål glömmer vi vårt försvarsspel och därför gör Ängelholm 4-6 väldigt enkelt 10 minuter in i perioden. 12:20 gör de även 4-7 lite turligt. Åstorp tar ut målvakten i slutminuten men slutresultatet blir ändå 4-7 till Ängelholm vars målvakt i dag får högst betyg.
Dagens match tycker jag att vi lägger bakom oss och tar spelet från 1:a perioden med oss där vi passar bollen och alla kämpar på som de ska. Resten av matchen blir vi frustrerade och glömmer bort vårt passningsspel, då blir det så här...