Så här såg tabellen ut efter att alla sex matcherna var spelade i lördagens gruppspel i Malmö.

1IBK Landskrona320112-66
2Malmö FBC320112-66
3Åstorp/Kvidinge IBS320111-106
4IK Stanstad30032-150

Som ni ser var det stenhård kamp om de två platserna i söndagens finalspel i Skurup!
Men vi börjar berättelsen i arla morgonstund!

Klockan sju samlades sju utespelare och två målvakter från vårat P13 lag för dagen förstärkta med föreningens 4 killar födda 1999, detta för att mäta sig med Skånes bästa P14 lag!
Dagen kunde dock börjat bättre, Philip anmäler sjukdom och kan inte komma, 11 utespelare är vad vi har att spela med och så får det bli!

Vi har lottats i en tuff grupp med 1:an från södra och 2:an från norra serien så grabbarna har laddat med gröt och knäckebröd för att prestera sitt bästa.

Första matchen och Falcons på andra sidan, vi startar matchen starkt och Landskrona verkar inte riktigt vakna. Vakna är däremot våra 99:or och redan efter 2 minuter gör Erik dagens första mål på pass från Felix, sedan gör även Axel mål på pass från Viktor och då är alla 99:orna med i protokollet!
Efter 12 minuter drabbas vi av matchens enda utvisning, domarna höll en strikt linje, hård men rättvis och inget snack accepterades. Falcons behöver 15 sekunder på sig för att göra mål i pp och verkar nu ha fått ut kudden ur örat! Det har även Adam Pettersson och med midre än 50 sekunder kvar på första sätter han 3-1 på egen hand.

Andra perioden och Falcons har nog fått sig en rejäl hårtork för de spelar med en helt annan frenesi i sitt spel och efter 3 minuter har de reducerat och efter 9 minuter är ställningen lika 3-3. Matchen står och väger och anfallen avlöser varandra på bägge håll men det verkar som bollen bestämt sig för att 6 mål i matchen räcker, när Eddie Ikonen slänger iväg ett av sina patenterade långskott. Bollen far i väg som en projektil, touchar en Landskronaklubba och letar sig in sidan om målvakten, tid 14.57!
 Bra start på dagen med riktigt bra spel och seger 4-3!
Nästa match är 2 timmar fram så killarna roar sig med att lira fotboll och att kolla övriga lag, Flickor 14 har sitt gruppspel samtidigt!

Nästa motståndare Stanstad har vi inte så bra koll på men vi har mött deras P00-lag och tänker att kan vi slå det laget kan vi slå deras 99:or med ;-)
Vi startar matchen med ett härligt självförtroende och minst lika härligt spel, när 15 minuter gått leder vi stabilt med 3-0 efter mål av Johan, Eddie och Adam. I andra perioden spelar vi med lite lägre tempo och sämre passningspel och genast ser det sämre ut, speciellt som Stanstad  reducerar 2 gånger om. Men som vanligt när vi behöver det, lyfter grabbarna sitt spel och vi säkrar segern efter mål av Erik och Wille! 2 segrar på 2 matcher och bra spel gör att det ser ljust ut inför avslutande match mot hemmalaget Malmö FBC.
Två mörka moln har dock dykt upp på vår himmel i form av en fotskada på Felix som sätter honom ur spel, samt att FBC förlorat mot Falcons vilket gör att det kan bli en inbördes målskillnadshistoria vem som går vidare från gruppen!

Matchen startar och Malmö är som bålgetingar på oss, de springer på allt som rullar och vi är inte ens tvåa på bollen. Tyvärr har Malmö en otrolig utdelning  på sitt springande och allt rullar in under en 5 minutersperiod. Med 4 bollar upp i en måstematch hade många lag vikt ner sig, men våra killar ger inte upp och vi lyckas lyfta vårt spel och komma till flera giftiga avslut utan att få in bollen...
Inte ens en utvisning kan få oss att misströsta utan vi känner att vi kan komma igen, 3 mål från vår sida kan räcka för avancemang!
Andra perioden är igång och nu är det vi som äger det mesta av spelet men reduceringen dröjer innan den kommer, 4.48 sätter Jonte 1-4 assisterad av Benny, äntligen är vi med!
 En halvminut senare får vi ett pp och vi märker att Malmö är störda av vårt spel i andra, de börjar protestera och hänga lite med skallarna! vårt powerplay fungerar bra men trots många chanser vill det sig inte riktigt och snart har vi fler problem: Viktor får känningar i hälen och vi är nere på 9 utespelare att rulla runt på.
 Vi tar timeout för att formera styrkorna för en sista urladdning, trots allt är 2 mål ingen omöjlighet på 3 och en halv minuts spel.
Trots att vi har det mesta av spelet får vi inte utdelning och i ett sista försök lyfter vi ut Andy från målet och pressar med 6 utespelare. Med halvminuten kvar stängs matchen lite snöpligt, vi har bollen i backposition när domarna blåser av spelet för  att bollen är trasig.
 När Malmö sedan skall starta upp spelet med ny boll slår spelaren den i vår tomma kasse istället för att slå ner den i hörnet. 5-1 och viss förvirring uppstår, målet är godkänt och även om Malmö sportslig nog springer ner och gör självmål direkt på tekning så rullar klockan fort och det är bara 16 sekunder kvar och grabbarna inser att matchen är förlorad...

Nu står vårt hopp till att Stanstad kan plocka poäng av Falcons för att vi skall ha chans på slutspel! Landskrona gör dock inget misstag utan vinner sista matchen med 5-0 och vi är tre lag som slutar på 6 poäng, vi har dock sämre målskillnad totalt och då hjälper det inte att vi slagit Falcons, utan de och FBC går vidare.

Söndagens slutspel visar att vår insats var riktigt stark, då båda motståndarlagen enkelt tar sig vidare från kvartsfinal. Malmö blir utslagna av FCH i en tuff semifinal och i Finalen mellan Falcons och FCH står Falcons som segrare med 2-1.
Därmed är vi enda lag att besegra Falcons i DM99 2014!
Vi som tränare kan inget annat än berömma er spelare för en toppinsats och att det nu inte ledde till slutspel får vi helt enkelt skriva på oturskontot och räkna med att vi tar igen det nästa helg då vi verkligen hoppas på slutspel och många fina matcher med P00!