lördag 22 mars 2014

Typisk Tränarseger! 10-3 mot Willands IBK!

Idag tog Åstorp/Kvidinges P13 lag ännu en övertygande seger i Hemmaborgen!

För motståndet stod Willands IBK och de visade stort mod trots att de kom till start med endast 11 utespelare.

Matchen startade med att Wille i sin iver att komma fram försökte ta genvägen GENOM en motståndare med mindre lyckat resultat, Wille skulle dock revanschera sig längre fram!
Efter 2.10 kommer första struten, Ludde tar en löpning mot höger och lägger snyggt en passning bakom ryggen till William som blir helt fri och behärskat sätter 1-0 bakom målvakten.
Vi fortsätter att spela bra men det leder inte till några mål och efter halva perioden har Willands tagit över boll-kontrollen och vi får inte tag i bolluslingen. Detta leder till att vi under ett par minuter får flera frislag emot i direkt närhet av målburen och det är endast storspel från Eddies sida som gör att vi behåller ledningen.

Vi repar dock mod och i den 13:de minuten slår Eddie ett långt uppspel som via Jontes klubbs hittar Benny, som enkelt  lägger den mellan benen på målvakten till 2-0.
I anfallet efter trycker vi på för mer, men det leder istället till 2 minuter för upprepade slag.
Vi har en giftig Box vilket Willands snart blir varse när Adam Pt. kan stressa fram en bollstöld och störta på mål, 3-0!
Wille upprepar bedriften 20 sekunder senare och vi har gjort 2 mål i boxplay!

Willands tränare är inte helt glad på sina adepter och tar Timeout som följd av detta. Om det hjälper vet jag inte, men vi drar på oss ytterligare en utvisning och spelar nu färdigt perioden 3 mot 5...
Detta gör vi dock fantastiskt bra och fredar målet perioden ut och med uppoffrande spel även början av den  andra perioden.
Efter 4 minuter är vi dock inne lite länge i ett byte, blir trötta och efter en tilltrasslad situation tvingas Eddie kapitulera!

Vi replikera dock 2 minuter senare genom snyggt Klapp-Klapp spel helt i publikens smak! Wille åter sist på bollen till 5-1.
Strax efter får vi ett powerplay som inte resulterar, och stärkta av detta lyckas Willands reducera till 5-2. Vi känner dock ingen större oro då Willands anfallare sällan lyckas komma till farliga lägen utan vi trycker ut dem längs sargen till dålig avslutslägen.
Med mindre än 30 sekunder kvar kommer 6-2 och det är åter Br. Göransson som samspelar sig fram till skottläge, denna gång är det Axel som avslutar med ett välriktat skott.

Period tre, och vi manar våra grabbar till fortsatt fokus på spel och tempo så kommer matchen att sluta precis som vi vill!
Frohm visar direkt att han håller med, jagar backarna till ett dåligt uppspel som William kan lägga beslag på, en snabb passning upp till Frohm och vips! står det 7-2 på tavlan!
Minuten senare gör Adam Pt det snyggt på egen hand och vi har betryggande 8-2.
Andy i mål tvingas dock plocka ut ytterligare en boll efter ett skott som tar i stolpen och via egen rygg retfullt rullar över linjen.
Nu är det slut på det roliga för Willands och vi stänger matchen med två mål till, det första placerar Jonte snyggt invid stolproten, och 10-3 gör vi genom Wille i powerplay på  passning från Jontes magiska blad!

Vi har nu avverkat 15 matcher av 16 i årets serie, och i morgon skall det avgöras vilken plats vi hamnar på.
Vi har allt i egna händer och kan bli allt från etta till trea beroende på hur morgondagens matcher slutar.
Oavsett hur matchen slutar imorgon, så har vi utvecklats enormt under säsongen och det är nöjda tränare och stolta föräldrar som kommer att ge hela laget välförtjänta applåder!
(Det där med tränarseger i rubriken, var bara på skoj såklart!)